torsdag, juli 07, 2005

Musik för idioter o fyllskallar

::: Förra sommaren gjorde jag o två av mina väninnor en road-trip. I en något opålitlig SAAB9000 tog vi oss från Dalarna till Roskilde. Denna resa hade ju gjorts årskillga gånger förut men det var på 90-talet och nu kändes det som det var dags för en liten revival. I regn o rusk i det förmodligen sämsta tältet på campingen dracks det öl o vin o dagarna 4 och humöret hölls på topp, trots att vädret inte var på våran sida och det faktum att undertecknad varken innehade regnkappa eller stövlar.

Den sista av dessa 4 dagar dagarna avslutades med ett session i camp:et där vi sysselsatte oss med att peta i oss den sprit som fanns kvar. Billig Italiensk vodka, smirnoff peach och CaptainMorgan o då späe (läsk svärdsjö-mål) saknades så dracks spriten som knapp ur kapsylerna. I 6-snåret på morgonen hade alla snapsvisor sinat ut o det var då vi kom på den brillianta idéen;

att sjunga alla de svenska låtar, samt schlagers, vi kan (o det är åtskilliga...) i lite sakral ton och i så många olika stämmor som möjligt. Hysteriskt roligt. Rätt snyggt också tycktes det för stunden.

Att detta skulle vara en affärs idé anade ju ingen. Ett halvår efter vår musikaliska fylle-händelse så dyker det upp en musikkonstallation vid namn "Munkarna" . Dessa har snott våran idé rakt av.

Jag skäms. :::

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Har hört talas om dessa märkliga figurer (Munkarna alltså). Tror dock att ert anseende kan räddas. Förutom att era promillestinna tolkningar sannolikt var intressantare så hade Munkarna förmodligen rätt trist när de gjorde sin(?) grej. /PopPeter

10:29 fm  

Skicka en kommentar

<< Home